Teksten laten schrijven voor je website? – Ontdek tekstschrijvers

juli 21, 2020

Heb je een eigen website en wordt je moe van het schrijven van je teksten? Het schrijven van teksten is niet voor iedereen weggelegd en daarom is het goed om te weten dat jij je teksten kunt laten schrijven.

Het enige dat je hoeft te doen om je teksten te laten schrijven is een goede tekstschrijver vinden. In dit blogbericht gaan we dieper in op het laten schrijven van teksten door een tekstschrijver.

Via Writgo Selfservice kun je de perfecte tekstschrijver vinden voor je website. In dit blogbericht lees je alles over hoe jij de juiste tekstschrijver kunt inhuren voor je website. Lees verder.

Teksten laten schrijven voor je website

Als je een website hebt, is het belangrijk om met regelmaat teksten toe te voegen aan je website. Het regelmatig toevoegen van nieuwe teksten aan je website zorgt ervoor dat je steeds beter gevonden wordt in Google.

Hoe meer mensen jouw website in Google weten te vinden, hoe meer mensen er naar je website zullen komen.

Als je nu een website hebt en nog niets gedaan hebt met teksten, is de kans groot dat er niet veel bezoekers naar je website komen. Dat is jammer, want de kans is groot dat jij jouw website hebt gemaakt met een doel.

Veel van onze klanten doen aan affiliate marketing. Dat betekent dat zij graag geld willen verdienen met hun website.

Om ervoor te zorgen dat veel bezoekers kopen via hun speciale links, hebben ze veel bezoekers nodig naar hun website.

Dit kan alleen door teksten toe te voegen aan hun website. Daarnaast maakt het niet uit wat voor een website je hebt, als je wilt dat er steeds meer bezoekers naar je website komen, is het belangrijk om je bezig te houden met teksten schrijven.

Lang niet iedereen is een geboren tekstschrijver en zo is er een nieuw online beroep bij gekomen. In onze marketplace kun je terecht bij meerdere tekstschrijvers die graag voor jou aan het werk gaan om content te schrijven.

Verschillende soorten teksten

Ben je van plan om teksten te (laten) schrijven voor je website? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten teksten zijn die je zou kunnen schrijven. In de tabel hieronder zie je een overzicht van verschillende soorten teksten.

Soorten teksten Gemiddeld aantal woorden Gemiddelde kosten per blog (excl.btw)
Reviews2500 woorden€75,-
Blogs1500 woorden€45
Productomschrijvingen500 woorden€ 15,-
categoriepagina’s300 woorden €9,-

Al deze soorten teksten hebben natuurlijk verschillende doeleinden. Zo worden reviews vaak gebruikt om een product uit te lichten met als doel om te zorgen dat de bezoeker het product koopt. Aan de andere kant zijn blogs juist weer heel informatief.

Dat betekent dat het doel van een blog in de meeste gevallen is om te informeren.

Voordat je dus aan de slag kunt gaan met het schrijven of het laten schrijven van teksten, is het voor jou belangrijk om te weten wat het doel is van de content die je wilt gaan publiceren.

Welke onderwerpen voor je website?

Als je op zoek bent naar hoe je teksten kunt schrijven voor je website of hoe je dat kunt laten doen, is de kans groot dat jij al een website hebt. Om teksten te kunnen schrijven is het belangrijk dat je website gaat over een vast onderwerp.

Als jij bijvoorbeeld een fietsenwinkel hebt, is het vanzelfsprekend dat de onderwerpen binnen jouw website over fietsen gaan.

Je kunt dan over onderwerpen schrijven zoals hoe je een ketting vervangt van een fiets, hoelang een accu mee gaat van een elektrische fiets en bijvoorbeeld wat het kost om een band te laten plakken van een fiets.

Door te schrijven over dit soort onderwerpen zorg je ervoor dat bezoekers naar je website komen die op zoek zijn naar die informatie.

Zoeken mensen naar jouw onderwerpen?

Voordat je een hele lijst met onderwerpen gaat bedenken, is het ook belangrijk om eerst te bekijken of er wel daadwerkelijk gezocht wordt naar bepaalde onderwerpen. Hier kun je makkelijk achter komen door het onderwerp te typen in de zoekbalk van Google.

Als er een autosuggestie tevoorschijn komt is er een grote kans dat jouw onderwerp gezocht wordt in de zoekmachines.

Hieronder gebruik ik het onderwerp van de fietswinkel nog een keer:

Zoals je hierboven kunt zien komt Google automatisch met een aantal suggesties voor het onderwerp. Het is goed om te weten dat Google alleen maar “populaire” zoekopdrachten laat zien in de autosuggesties.

De kans is dus groot dat er gezocht word op wat het kost om een fietsband te laten plakken.

Als jij de dienst aanbiedt om fietsenbanden te plakken is het natuurlijk een goed idee om daar een blogbericht over te schrijven.

Het is bij het schrijven van je blogbericht wel belangrijk dat de bezoeker die je blog leest ook daadwerkelijk antwoord krijgt op de vraag wat kost het om een fietsband te plakken. Dat is namelijk wat de bezoeker graag wil weten.

Hoe meer goede informatie je geeft over de vraag, hoe meer bezoekers er op lange termijn naar je website zullen komen.

Meerdere keren per maand een nieuwe blog

Je weet nu al over welke onderwerpen je kunt schrijven al je gaat beginnen met schrijven.

Het is daarbij ook belangrijk dat je met regelmaat nieuwe content schrijft voor je website. Daarom raad ik je aan om minimaal 1 keer per week een nieuwe blog te schrijven of om dit te laten doen.

Hoe meer teksten je schrijft voor je website, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen. Probeer echt zo veel mogelijk te schrijven als je kunt. Als je het wilt laten doen is het een goed idee om voor jezelf een vast aantal blogbericht per week te laten schrijven.

Zo weet je zelf precies waar je financieel aan toe bent en zorg je dat er consistent nieuwe content op je website geplaatst wordt.

Zelf schrijf ik bij een nieuwe affiliate website standaard 3 nieuwe blogberichten per week. Op deze manier groeit mijn affiliate website behoorlijk snel en is het voor mij financieel goed te doen.

Uiteindelijk ligt het helemaal aan jouw eigen situatie hoeveel blogs je kunt publiceren per week. Het maakt niet uit of je 1 of 5 blogs per week schrijft of laat schrijven. Het belangrijkste is dat je week naar week en maand naar maand door blijft gaan met nieuwe content publiceren.

Nu starten met Writgo Self Service

Het schrijven van teksten kan behoorlijk wat tijd in beslag. Lang niet iedereen heeft daar zin in en ook niet iedereen is een geboren tekstschrijver. Gelukkig zijn er behoorlijk wat tekstschrijvers in Nederland die jou willen helpen met je website.

Zelf ben ik lang op zoek geweest naar een goede tekstschrijver voor mijn website en ervoer ik dat het heel lastig was om een goede tekstschrijver te vinden.

Daarom besloot ik mezelf aan te bieden als tekstschrijver en zo andere website eigenaren te helpen met het schrijven van teksten.

Inmiddels heeft Writgo 90 klanten in Nederland en België en doen we nog altijd ons best om al die klanten te voorzien van de beste content.

Ook zijn we het platform Writgo Self Service gestart, waarmee jij zelf je eigen tekstschrijver kunt uitkiezen.

Wil jij je teksten laten schrijven door een ervaren tekstschrijver? Bekijk dan alle bij ons aangesloten tekstschrijvers en besteed je werk uit. Dat scheelt je veel tijd en moeite.

Ben je zelf een tekstschrijver en wil jij je aansluiten bij Writgo Self Service? Stuur dan een mail naar info@writgo.nl

Direct Teksten laten schrijven voor je website?

Met Writgo Self Service vind je met gemak de tekstschrijver dat bij je past. Kies uit meerdere tekstschrijvers en besteed je teksten uit aan een professionele tekstschrijver.

Meld je Gratis Aan

Reacties 0

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *